+36 30 kattints kattints

Így ismerd fel a rendkívül jó személy-és vagyonőr alapvetően elvárt tulajdonságait egyszerűen!

VOKK

9 tulajdonság, amellyel egy személy-és vagyonőrnek rendelkeznie kell

9 tulajdonság, amellyel egy személy-és vagyonőrnek rendelkeznie kell

VOKK.hu

Vannak esetek, amikor a biztonsági személyzet felvétele elengedhetetlen egy sikeres vállalkozás, rendezvény vagy művelet lebonyolításához.  Professzionális személy-és vagyonőr kiképző központként a VOKK túlságosan is jól tudja, milyen fontos egy magas színvonalú, tapasztalattal és tudással rendelkező biztonsági csapat alkalmazása. Az alábbiakban kiemeljük a kiváló biztonsági őr legfontosabb jellemzőit.

1. Őszinteség és tisztesség

A biztonsági személyzetnek megbízhatónak KELL lennie. Vannak esetek, amikor a biztonsági őrnek egyedül kell dolgoznia, és meg kell bízni benne, hogy éber marad. Az őszinteség elengedhetetlen a bizalom kialakításához és fenntartásához. Ezek a tulajdonságok annyira alapvetőek, hogy a vállalatok gyakran megkövetelik a háttérellenőrzést, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a biztonsági őr nem rendelkezik büntetett előélettel vagy hűtlen kezeléssel.

2.Képzés

A megfelelő képzés minden sikeres személy-és vagyonőr előfeltétele. A legjobban képzett biztonsági őrök átfogó képzésen vesznek részt, ami segít nekik megszerezni a munkakörük ellátásához szükséges készségeket és ismereteket. A személy-és vagyonőr képző központ kiválasztására érdemes odafigyelne és utánajárni, valóban használható tudást adnak-e át az adott helyen. 

3. Tapasztalat

A legjobb biztonsági őrök magas szintű tapasztalattal rendelkeznek, és számos fenyegetést és forgatókönyvet képesek kezelni – legyen szó rendezvényfelügyelőre egy fesztiválról, vagy egy ipari terület felügyeletéről. 

4. Éberség

Alapvető fontosságú, hogy képesek legyenek a hideg fejjel gondolkodni, és felismerni, mikor kell cselekedni. A biztonsági őrnek képesnek kell lennie arra, hogy gyorsan és hatékonyan azonosítsa a lehetséges veszélyt vagy zavart, a lehető leghatékonyabban felmérve a helyzetet, az embereket és a környezetet.

5. Vezessen és kövessen

A biztonsági őrök létfontosságú minősége annak ismerete, hogy mikor kell vezetni, és mikor kell betartani a szabályokat. A vezetői képesség elengedhetetlen az ügyfél biztonságának fenntartásához. A jó biztonsági őr tudni fogja, mikor kell előírnia a szükséges gyakorlatokat, mindeezt józan ésszel, hogy felszámolja a lehetséges fenyegetést. A szigorú kódex betartása is fontos, bár előfordulhatnak olyan esetek, amikor az ügyfél biztonságának megőrzése vagy a jogi követelmények teljesülése érdekében módosulnak a teendők.

6.Kommunikáció

Akár csapatban, akár egyénileg dolgozik a biztonsági őr, képesnek kell lennie artikulációval és megértéssel kommunikálni. Ez kiterjed az alkalmazottakra, a menedzsmentre, az ügyfelekre és szükség esetén a rendvédelmi szervekre is.

7. Fizikai erőnlét

A magas szintű fizikai erőnlét fenntartásának képessége minden biztonsági őr döntő fontosságú tulajdonsága. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor a biztonsági őrnek nagy területen kell járőröznie, vagy le kell előznie egy bűnözőt a vállalkozás helyén. 

8. Hozzáállás

A kiváló biztonsági személyzet mindig nyugodt és magabiztos. Ezek a készségek kulcsfontosságúak a konfliktusokkal járó helyzetek megoldásában. Emellett a munka alapvető része a tisztelet megnyilvánulása azok iránt, akikkel együtt dolgoznak.

9. Hajtás bírása

A legjobb biztonsági őrök azok, akik szenvedélyesen szeretik a munkájukat, akik arra törekednek, hogy segítsenek az embereken, és akik mindenekelőtt az emberi életet értékelik. Ezek a biztonsági őrök a legelhivatottabbak, leghűségesebbek és legszorgalmasabbak.

Jelentkezés

Jelentkezz Személy- és vagyonőr tanfolyamunkra és legyél Te is a legjobbak között!

Hírek

Online jelentkezés